reklama

reklama

reklama

ПРВИОТ БРОЈ PDF Печати Е-пошта
Прочитано : 6767 пати.
ПРВИОТ БРОЈ
Сабота, 10 Јули 2010

 

Првиот број на локалниот неделникот „Зенит“ од Прилеп излезе на 2 мај 2008 година. Од првиот примерок се етаблира на прилепскиот пазар како печатен медиум со граѓанско-либерална ориентација, но и како весник кој ги следи и објавува, респектира и потсетува традиционалните вредности.

Редакцијата на „Зенит“ со сите нејзини изданија брзо стана една од најдобрите редакциски куќи во Прилеп.Според сите релевантни истражувања, неделникот стана омилено четиво во многу семејства во Прилеп. Предизвикува интерес кај сите групи.

Составен е од рубриките политика, бизниц, пулс, живот, култура, спорт, празник, судбини и око. Се печати на 12 страници во црно бела техника и се продава за пет денари. За „Зенит“ пишуваат истакнати социолози, политиколози, професори, политичари, економисти, писатели, културни работници од Прилеп.

Во редакцијата на „Зенит“ работат неколку искусни новинари, фоторепортери, технички уредници. Повеќето новинари се веќе добропознати имиња за прилепските читатели. „Зенит“ досега ја организираше манифестацијата за ,,Избор на најдобара спортист на годината на Прилеп,, на која додели награди.

Со основањето, редакцијата создаде и добра дистрибуција. Денес, изданијата на „Зенит“, се дистрибуираат на повеќе од 50 продажни места во Прилеп и преку 15 фирми, каде го околу две илјади семејства  од Прилеп.

Основачи на весникот се Љупчо Мургоски и Светлана Ристеска.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

АКТУЕЛ

ТРГНА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ПЛАСТИЧНИ ДЕЛОВИ ЗА БМВ, МЕРЦЕДЕС...

Во зоната Алинци пуштени машините на германски Ако...

РЕПОРТАЖА

ШТАВИЧАНИ НА РОДНОТО ОГНИШТЕ

За раѓањето на Пресвета Богородица - Илјадници го...

КУЛТУРА

ПРЕДАВАЊЕ ЗА СТИБЕРА

Во ДНУ Под наслов „Античкиот град Стибера“, ...

ПОПУЛАРНИОТ СТРИП ЗА АЛАН ФОРД НА СЦЕНА

Театарската работилница Прилеп „Алан Форд и ...

„НАЦИОНАЛНА МИТОЛОГИЈА“ ОД ЏЕЛИЛ РУФАТИ

Вечерва изложба Тематската изложба од уметникот Џ...

СПОРТ

ПРАЗНИ СТОЛЧИЊА НА МОГИЛА

Фудбал: Нужна е поголема поддршка за Победа - Сер...

ЗГАСНА 11 ОКТОМВРИ?

Почнаа првенствата во Општинската лига, а меѓу 27 ...

СПОНЗОР ОД СРБИЈА

Џудо Многу спортски клубови немаат спонзори, а ре...

ИСПУШТЕНО ВОДСТВО

Ракомет Планираните три бода на стартот од Супер ...

ТРИЕСЕТ РЕЈТИНГ ПОЕНИ

Шах Во шахот се е до максимум пресметано. На турн...

loading...

ПЕТКА

СУПЕРФИНАЛИСТИ ВО ЗАГРЕБ И ПРВИ ВО СКОПЈЕ

ОУ „Блаже Конески“ со две први места Две први м...

СЛАВА НА ПАТРОНИТЕ

ВО ОУ „РАМПО ЛЕВКАТА“ И „ДОБРЕ ЈОВАНОСКИ“ Гордо...

ТУРНИР ВО ТЕНИС НА НОВОТО ИГРАЛИШТЕ

СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Младинската организа...

НАДАЛ НА ДЕСЕТГОДИШНА ВОЗРАСТ

Надежен тенисер - Петар Пирганоски  од ОУ „Ко...

OKO

ПЕХАРИ ЗА ЏИПЏИИ

Меѓу стотина возачи на џипови на трката во околи...

ВИКЕНД ЗА ПЛАНИНСКО ТРЧАЊЕ

Претстои викенд за планинско трчање на седмото изд...

МАМУТИ НА ОЛИМП

Членовите на ПД Мамути го освоија Олимп. Група о...

ДАР ЗА НАСМЕВКА

Голема хуманитарна акција со распродажба на прои...

БАВНО СТАСА КУЛТУРАТА

Тае ЦК „Марко Цепенков“ на кој му минаат десетин...

ЖИВОТ

ШТАВИЧАНЕЦ ПОТОНАЛ СО ТИТАНИК

- Првото и последно патување на Аце Малинкоски за ...

ПУЛС

НОВ ПЕШАЧКИ МОСТ

Се постави новиот пешачки мост на градската река...

БЕС НАД ЗЕЛЕНИЛОТО

Непромислени граѓани со карактер на вандали го у...

ЛЕГАЛИЗАЦИЈАТА ЈА РАЗВИВА УРБАНИЗАЦИЈАТА

За 60 дивоградби нашите сограѓани добијаа документ...

468

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza