reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ДЕСПИНА ПРОТИВ ПЕЛИСТЕР

  СПОРТ
  Ракомет Претстои третиот обид на женскиот тим на Деспина да се покаже во добро издание во Женската лига. По поразите од Овче Поле и Куманов...
 • ИЗМЕНЕТ СИСТЕМ

  СПОРТ
  Пинг-понг За оваа сезона Пингпонгарската федерација воведува новина во системот. Наместо стандардното „дома - гости“ предвидени се четир...
 • ПРАЗНИЧЕН ТУРНИР

  СПОРТ
  Одбојка В среда (10 часот) во салата од СОУ „Ѓорче Петров“ ќе се одржи традиционалниот женски одбојкарски турнир, по повод празникот 11 Окто...
 • ТРЕТ РОДЕНДЕН

  СПОРТ
  Џудо Во салата од Гимназијата „Мирче Ацев“ Џудо клубот „Бушидо“ го прослави третиот роденден со торта и подароци. Со задоволство беа сум...
 • ПОТ НА ДРЕСОТ СО АМБЛЕМОТ НА ПОБЕДА

  СПОРТ
  Фудбал - Славољуб Бубања, нов тренер - Побрза игра - смета Црногорецот По пауза од осум ипол години во градов дојде тренер од странство - Црн...
 • TEEN MEET 2017

  ПЕТКА
  Работилница, насловена Teen Meet 2k17, исклучиво на англиски организраа ученичките во гимназијата Ангела Милошеска и Ана Петреска. Таа беше дел ...
 • ПИЈАНО МАРАТОН НА МУЗИЧКО УЧИЛИШТЕ

  ПЕТКА
  Пијано маратон во траење од три часа ќе се одржи в четврток на 12 октомври во фоајето на Домот за култура „Марко Цепенков“ за празникот 11 Ок...
 • ПОБЕДНИЦИ ВО ПЛАНИНСКО ТРЧАЊЕ

  ПЕТКА
  ОУ „Блаже Конески“ Учениците на ОУ „Блаже Конески“ беа најдобри на планинскиот ултра маратон „Крали Марко траил“. Првото место го осв...
 • ФЕСТИВАЛ НА НОВИОТ ГЕРМАНСКИ ФИЛМ

  КУЛТУРА
  Од 12 до 14 октомври во кино Мис Стон традиционално ќе се одржи Фестивалот на новиот германски филм, што ЦК „Марко Цепенков“ го организиара с...
 • НИКОЛА СМИЛКОВ СО „ЕМОТИВНА ГЕОМЕТРИЈА“

  КУЛТУРА
  Изложба  на скулптури „Емотивна геометрија“ е тематската изложба од скулптури од Никола Смилков, што ќе биде отворена вторник во 19 час...
 • ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА И РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА

  КУЛТУРА
  За 60 годишнината на ЦСЛУ Со панел дискусија и ретроспективна изложба ЦСЛУ вечерва ќе одбележи 60 години. За ликовните колонии денес и за нив...
 • ОТКРИЕНИ ДВЕ ГРАДБИ

  КУЛТУРА
  На локалитетот Долиште кај селото Прилепец Заврши истражувањето на локалитетот Долиште кај селото Прилепец во реализација на Заводот и ...
 • ЗАЛИСАН (СЛИСАН)?

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  Случајно ни допадна в раце книгата на м-р Димитар Галев - "Белиот терор во Југоисточна Македонија 1912 - 1941 година". Книгата содржи интересни ис...
 • НИЗ ЛАВИРИНТИТЕ НА СЛЕПЧАНСКИОТ МАНАСТИР

  РЕПОРТАЖА
  Од манастирската ризница Подножјето на Баба планина го гушнало селото Слепче на 30 километри од Прилеп. Името го добило по извор над селот...
 • ДРЕВНО МАРИОВО - НЕДОПРЕНА УБАВИНА

  РЕПОРТАЖА
  Необична област. Издигната на 600-900 метри надморска височина. Планински е прилепскиот дел. И посушен и "погол". Селата пречекуваат со камени ...
 • МАРЈАН РИСТЕСКИ ПАК ГРАДОНАЧАЛНИК

  ПИСМА
  Во светлината на локалните избори во 2009 г., една аналитичка колумна што беше објавена во четириесеттиот број на Зенит беше насловена исто к...
 • КАНДИДАТСКИ ЛИСТИ ЗА СОВЕТНИЦИ

  АКТУЕЛ
  ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2017 ВМРО - ДПМНЕ (ВМРО – демократска партија за македонско национално единство), Социјалистичка партија на Македонија, Демок...
 • ОТПАДОТ Е ПАРИ КОИ ПРИЛЕП ГИ КОРИСТИ

  ФОКУС
  Европски третман на ѓубрето Наскоро Прилеп ќе ја добие првата фабрика за секундарна селекција на отпад во Македонија. Објектот се гради к...
 • ПРЕТСТАВА ПОД ТРАКТОРСКИ ФАРОВИ

  ОКО
  Гостувавме со театарот во селото Тополчани во времето на Југославија. Не ја паметам претставата. Условите за одигрување беа солидни. Сала с...
 • НОВО МЕЃУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ

  ПЕТКА
  За монологот „Лора“ Со признание и награда за автентичност на драмски текст и изведба се закити гимназијалката Марија Митреска и авторо...

АРХИВА

475

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza