reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • МЛАДОСТ ПРЕПОРОДЕН

  СПОРТ
  Трета лига МЛАДОСТ ПРЕПОРОДЕН Во Третата лига - Југ меѓу кандидатите за врвот се наметнува кривогаштанска Младост. Претставува Б - тим на 11...
 • СТАРАТА ПОБЕДА РЕМИЗИРАШЕ

  СПОРТ
  СТАРАТА ПОБЕДА РЕМИЗИРАШЕ Победа, суспендирана од ФИФА, одигра втор пријателски меч. На спортскиот центар изваде реми (2-2) со комбиниранио...
 • ПОБЕДА ВО ПРВА МИНУТА

  СПОРТ
  Борење ПОБЕДА ВО ПРВА МИНУТА Боречкиот клуб “7 Мај Леов” освои максимални седум медали на меѓународниот турнир во Урошевац, Косово. Најв...
 • КРШАТ И КРАДАТ ГИМНАСТИЧАРСКИ СПРАВИ

  СПОРТ
  Гимнастика КРШАТ И КРАДАТ ГИМНАСТИЧАРСКИ СПРАВИ Неред во салата на Клубот за гимнастички спортови “Партизан”. Членовите не можеле да го ...
 • КАДЕТИТЕ НА ТИТУЛА

  СПОРТ
  КАДЕТИТЕ НА ТИТУЛА Блескав старт во Првата лига на кадетите од 11 Октомври. По четири кола имаат само победи и со 12 бода се први. Под нив се фа...
 • ВЕЦЕВСКИ ПРОДОЛЖУВА В ШКОЛА

  СПОРТ
  ВЕЦЕВСКИ ПРОДОЛЖУВА В ШКОЛА Неуморниот тренер Коле Вецески кусо беше во третолигашот Млекар, каде со совети успеа да го дотера тимот, кој ...
 • ЧЕСЕН И ОФАНЗИВЕН ФУДБАЛ ГИ ПОЛНИ ТРИБИНИТЕ

  СПОРТ
  Фудбал: 11 Октомври ЧЕСЕН И ОФАНЗИВЕН ФУДБАЛ ГИ ПОЛНИ ТРИБИНИТЕ  Со поддршката ќе “дишеме” во врат на лидерот Миравци    Второлигашо...
 • ТАНЦОВИ ВИЦЕШАМПИОНИ ДВОЈКАТА МИХАЈЛОВСКА И ПЕТРЕСКИ

  ПЕТКА
  ТАНЦОВИ ВИЦЕШАМПИОНИ ДВОЈКАТА МИХАЈЛОВСКА И ПЕТРЕСКИ Елеонора Михаиловска и Јован Петрески танчери на ТК “Темпо” освоија сребрен медал...
 • ЧЕТИВО ВО УЧИЛИШЕН ПАРК

  ПЕТКА
  Во ОУ “Кире Гаврилоски” ЧЕТИВО ВО УЧИЛИШЕН ПАРК   Во ОУ “Кире Гаврилоски - Јане” се уредува три декари празниот училишен простор пок...
 • РАДОСЕН МАРШ НА БИСТРА И ЕЛЕНА

  ПЕТКА
  РАДОСЕН МАРШ НА БИСТРА И ЕЛЕНА Елена и Бистра Петрески се надежни пијанистки. Не се близначки, ниту роднини, туку се ученички во музичкото у...
 • КОМПЈУТЕРИ МЕСТО ЗЕЛЕНИ ТАБЛИ

  ПЕТКА
  КОМПЈУТЕРИ МЕСТО ЗЕЛЕНИ ТАБЛИ Родителите се сеќаваат на интересни времиња кога имаше потреба да се ,,крене,, рака на училишниот час. Или на ...
 • МИНА СОНОТ ДОЈДЕ ЈАВЕ

  ПЕТКА
  МИНА СОНОТ ДОЈДЕ ЈАВЕ Летниот распуст надополнет со интересните содржини кои се искреирани со фантазија на децата го прават незаборавен. ...
 • МУЗИКАТА ПРВА – ЛЕКТОРСТВОТО ВТОРА ЉУБОВ

  КУЛТУРА
  Добрила Грашеска, пејач во “Чалгија саунд систем” МУЗИКАТА ПРВА – ЛЕКТОРСТВОТО ВТОРА ЉУБОВ “Стојана мајка учеше”, Три години станав”, ...
 • ПРОМОВИРАНА “ЅВЕКОТ НА ЅЕВГАРИТЕ” ОД НИКОЛА ЈОВАНОСКИ

  КУЛТУРА
  ПРОМОВИРАНА “ЅВЕКОТ НА ЅЕВГАРИТЕ” ОД НИКОЛА ЈОВАНОСКИ ИК”Ризница” ја промовира поетската збирка од Никола Јованоски “Ѕвекот на ѕевгар...
 • СОРАБОТКА МЕЃУ ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА И ФРАНЦУСКИ КУЛТУРНИ ИНСТИТУЦИИ

  КУЛТУРА
  СОРАБОТКА МЕЃУ ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА И ФРАНЦУСКИ КУЛТУРНИ ИНСТИТУЦИИ Реализација на заеднички проекти на регионално ниво меѓу Прилеп и Кае...
 • СЕ ИСТРАЖУВААТ СЛАМИТЕ ВО МАРИОВО

  КУЛТУРА
  СЕ ИСТРАЖУВААТ СЛАМИТЕ ВО МАРИОВО Екипа од Заводот и Музеј првпат работи на заштитно археолошки истражувања на некропола од железно време...
 • И СЛИКАР И ПИСАТЕЛ

  КУЛТУРА
  Изложба и промоција на роман од Марија Ѓорѓиоска И СЛИКАР И ПИСАТЕЛ Изложба на слики и промоција на новиот роман “Изгубено време” од Мари...
 • “ФРАНК МАНИНГ” ЗА НИКОЛА НАСТОСКИ

  КУЛТУРА
  “ФРАНК МАНИНГ” ЗА НИКОЛА НАСТОСКИ Актерот Никола Настоски е добитник на наградата “Франк Манинг” што се доделува британската фондација...
 • ЧЕВЕЛОТ ДА НЕ УДРИ

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  ЧЕВЕЛОТ ДА НЕ УДРИ  Во Парламентот постојат повеќе комисии. Повеќе пати сме гледале директно или снимка од нивната работа. Една од нив е ...
 • УЧЕЊЕТО Е НАЈВАЖНА СПОРЕДНА РАБОТА

  ФОРУМ
  Од косо видено УЧЕЊЕТО Е НАЈВАЖНА СПОРЕДНА РАБОТА   “Знаењето е сила, знаењето е моќ- учете деца по цел ден и ноќ. “Замајовно-бессона пар...
loading...

НАЈЧИТАНО ПОСЛЕДНАВА НЕДЕЛА

АРХИВА

484

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza