reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • СТАРТ НА 12 СЕПТЕМВРИ

  СПОРТ
  Општински лиги СТАРТ НА 12 СЕПТЕМВРИ             Општинските А и Б - лиги почнуваат на 12 септември и ќе траат до 21 но...
 • МАРТИН ГО ''СУТНА'' ЦЕФИО

  СПОРТ
  Тенис МАРТИН ГО ''СУТНА'' ЦЕФИО             Градов има тенисери - ветерани, меѓу најдобрите во државава. Мартин Кале...
 • ГЕНЕРАЛКА ВИКТОРИЈА – КОРЗО

  СПОРТ
  Трета лига ГЕНЕРАЛКА ВИКТОРИЈА – КОРЗО             Третолигашите ги привршуваат со последните тестови. В сабота ...
 • БАКАЛ ВОДЕЛ КЛУБ ПРЕД ВОЈНАТА

  СПОРТ
  Историја БАКАЛ ВОДЕЛ КЛУБ ПРЕД ВОЈНАТА             Фудбалот во градов се сакал многу одамна. Бил масовно прифатен...
 • ВРЕДИ ДА СЕ ''ГИНЕ'' ЗА ПУБЛИКАТА

  СПОРТ
  Фудбал: 11 Октомври мора подобро по лошиот старт ВРЕДИ ДА СЕ ''ГИНЕ'' ЗА ПУБЛИКАТА             Амбициозниот 11 Октомв...
 • ПОСИЛНИ ОД ПРОБЛЕМИТЕ

  СПОРТ
  Златен даб ПОСИЛНИ ОД ПРОБЛЕМИТЕ             Нејасна ситуација во Златен даб, машкиот ракометен суперлигаш. Нема ...
 • ФЛОРИДА ВЕТЕНА НА ЖИТО ПРИЛЕП

  СПОРТ
  Ракомет: Девојките готват подвиг ФЛОРИДА ВЕТЕНА НА ЖИТО ПРИЛЕП             Женскиот ракометен суперлигаш Жито Пр...
 • МАЈТАП ЛЕТО УГРЕАНО СО ИНАЕТ

  ФОРУМ
  Од косо видено МАЈТАП ЛЕТО УГРЕАНО СО ИНАЕТ           Да не беше оној цезар Август, името на овој месец немаше да се пов...
 • ДОБРИОТ ЧОВЕК Е ТАЖЕН И СРЕЌЕН СО БЛУЗ

  ФОРУМ
  Прилепска музичка калдрма ДОБРИОТ ЧОВЕК Е ТАЖЕН И СРЕЌЕН СО БЛУЗ           Се обидувам да се спротивставам на потреба...
 • ПРОГРАМА ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО

  КУЛТУРА
  НУЦК”Марко Цепенков” Прилепско културно лето   Среда, 18 август Изложбен салон почеток - 21.00 часот “Во слава на музиката”   Четврток...
 • ЧАТЛЕСКИ НА КОЛОНИЈА ВО СУБОТИЦА

  КУЛТУРА
  ЧАТЛЕСКИ НА КОЛОНИЈА ВО СУБОТИЦА             Сликарот Тони Чатлески учествува на ликовната колонија во Суботица, ...
 • ВТОРА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРИЛЕПСКИТЕ УМЕТНИЦИ

  КУЛТУРА
  ВТОРА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРИЛЕПСКИТЕ УМЕТНИЦИ           Со најнови дела се претставија членовите на Друштвото на ликовн...
 • “ПОЕТСКО МАРКУКУЛЕ 2010”

  КУЛТУРА
  “ПОЕТСКО МАРКУКУЛЕ 2010”             Вечерва на култната карпа “Кај слонот на тронот” по четврти пат ќе се одржи т...
 • ДИМКАРОТ СО СВИРЧЕ ОД ПРЕД 60 ИЛЈАДИ ГОДИНИ

  КУЛТУРА
  Вечерва под Маркукуле ДИМКАРОТ СО СВИРЧЕ ОД ПРЕД 60 ИЛЈАДИ ГОДИНИ Тоа е неандерталски инструмент               ...
 • ЗА ПЕРСИРАЊЕТО

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  ЗА ПЕРСИРАЊЕТО              Персирањето, учтивото обраќање (обраќање во множинска форма), е вообичаена практика...
 • ПОЛЧИШКО СЛАВЈЕ НА СВЕТИ ПАНТЕЛЕЈМОН

  ЖИВОТ
  ПОЛЧИШКО СЛАВЈЕ НА СВЕТИ ПАНТЕЛЕЈМОН             Неколку стотина главно иселени жители на селото Полчиште во Мар...
 • ЛЕЛЕАВA ДУША, СВЕШТЕНИЧКА

  ЖИВОТ
  Животниот пат на пензионираниот свештеник Благоја Стојаноски ЛЕЛЕАВA ДУША, СВЕШТЕНИЧКА  Вечна е почитта кон Бога и верниците  Ги крс...
 • ВИЦЕПРЕМИЕРОТ НАУМОВСКИ ПРЕСЕЧЕ ЛЕНТА

  ПУЛС
  ВИЦЕПРЕМИЕРОТ НАУМОВСКИ ПРЕСЕЧЕ ЛЕНТА               Прилеп има уште една цветна улица која е продолжение на пе...
 • КИНЕЗИТЕ ГО СТОКМИЈА “ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ”

  ПУЛС
  КИНЕЗИТЕ ГО СТОКМИЈА “ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ”               На први септември, во присуство на амбасадорот на Република К...
 • СЕ ЧИСТИ РЕКАТА

  ПУЛС
  СЕ ЧИСТИ РЕКАТА               Пресечени се врбите кои растат во речното корито, се чистат тревите, џбуновите на ...

АРХИВА

488

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza