reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ЕКОЛОШКА ЕДУКАЦИЈА

  ПЕТКА
  Гимназија „Мирче Ацев“ Со неколку активности гимназијата „Мирче Ацев“ ги одбележа Светските денови на еко - училиштата што е интернаци...
 • ЕСЕНТА ВО КНИГА

  ПЕТКА
  ОУ „Добре Јованоски“ Најубавото годишно време за многумина, кое изобилува со прекрасни жолти нијанси, есентта, беше инспирација за учен...
 • ДВА ДИЈАЛОГА И ЕДЕН МОНОЛОГ

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  Така! Два дијалога. Ќе ги пренесеме како што ни се прекажани и како што сме ги запаметиле: Докторот: Повелете! Каква мака имате? Пациентот: Г...
 • СТРИПОВИТЕ ОД КРСТЕСКИ ВО БРИТАНСКА АНТОЛОГИЈА

  КУЛТУРА
  Стрипови од уметникот Златко Крстески се објавени во стрип антологијата „WAKE UP“, во издание на Централата Лондон од Велика Британија. Стри...
 • ПОЕТСКИ СЛЕМ ПО СЕДМИ ПАТ

  КУЛТУРА
  Седмипат утревечер од 19 часот во библиотеката ќе се одржи манифестацијата Поетски слем Македонија. Театарската работилница Прилеп, продол...
 • „АПОТЕОЗА НА СМРТТА“ - ВТОРА КНИГА НА АЛЕКСАНДАР МАРКОСКИ

  КУЛТУРА
  Младиот автор Александар Маркоски пред јавноста ја претстави втората книга "Апотеози на смртта". Се работи за книга од 7 раскази, преку кои а...
 • ИНСТАЛАЦИЈА НА ПЕРО КОВАНЦАЛИЕВ

  КУЛТУРА
  „365 килограми живот“ е насловот на уметничката инсталација што ќе биде поставена вечерва од 19 часот во галеријата „Борко Лазески“ на ЦК ...
 • ГРАН ПРИ ЗА НАЈКРЕАТИВЕН СУШИ МАЈСТОР ЗА ПРИЛЕПЧАНЕЦ

  ЖИВОТ
  Ќе пукнат Јапонците од мака - Македонец ги победи на Светскиот шампионат - Се обидува да меша македонска и скандинавска кујна, во јапонскат...
 • МИХАИЛ - АНГЕЛ НАД АНГЕЛИТЕ

  РЕПОРТАЖА
  Манастирски комплекс Свети Архангел Михаил во Варош Меѓу поголемите есенски празници што нашиот народ ги празнува со домашни слави е пра...
 • 13 - ТА ПЛАТА ЗА ВРЕДНИ РАБОТНИЦИ

  ОКО
  Комфи Ангел Комфи Ангел е компанија која го вреднува трудот на работникот. Иако годината има12 месеци, вредните работници ќе добијат и 13-...
 • НАДЛЕЖНИТЕ ДА ЈА ЗАВРШАТ РАБОТАТА ПРОФЕСИОНАЛНО

  АКТУЕЛ
  СДСМ СДСМ  во соопштението за случајот со Талеска одговори дека криминалната ВМРО-ДПМНЕ повторно се обидува да го валкаат дигнитетот на...
 • ДАЛИ Е СКРИЕНА СООБРАЌАЈКА НА ТАЛЕСКА?

  АКТУЕЛ
  ВМРО - ДПМНЕ ОК на ВМРО -  ДПМНЕ во соопштение за случајот со обид за затскривање на сообраќајна назгода на 30 октомври го потсети градонач...
 • ТАЛЕСКА ГО ПОВИКАЛА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КАКО ПРИЈАТЕЛ

  АКТУЕЛ
  И новинарот, а не во улога на советник, како што стои во пораката на  Моника Талеска, потврдува дека се случила несреќа на 30 октомври, ден ...
 • ЈАНЕСКИ Е НОВИОТ В.Д. ДИРЕКТОР НА ЈКП „ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА“

  АКТУЕЛ
  Дипломираниот економист Емил Јанески, инаку магистер по безбедност е новиот в.д директор на ЈКП „Водовод и канализација“. Тој на  место...
 • УЧИЛИШТАТА СО НОВИ ДИРЕКТОРИ

  АКТУЕЛ
  Именувани се нови в.д. директори во основните и средните училишта. Нов в.д. директор на СОУ „Ѓорче Петров“ е Страшо Ѓорѓиоски на местото од ...
 • ПОМОШ ПРОТИВ ПЕПЕЛ

  АКТУЕЛ
  Сите добронамерни граѓани кои сакаат да му помогнат на Орде Стеваноски, чија куќа изгоре до темел во пожар на улицата „Пиринска“, можат д...
 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ...
 • ЖАРДИНИЕРИ НА БУЛЕВАР

  ОКО
  Некогаш булеварот „Маршал Тито“ беше послан со гранитни коцки. Обиколен беше со цветни алеи заокружени со зелена ограда. Младите шетаа с...
 • ХУМАНОСТ ЗА ПРАЗНИКОТ

  ОКО
  Ротари клуб Традиционален хуманитарен уметнички хепенинг за 3-ти Ноември - Денот на ослободувањето на Прилеп организира Ротари клубот. Мл...
 • НА АЛЕКСАНДАР МУ ГО СКРШИЈА КОПЈЕТО

  ОКО
  Непознати сторители го скршиле копјето на споменикот на Александар Македонски во центарот. Локалната самоуправа ја осуди непромислената...
loading...

НАЈЧИТАНО ПОСЛЕДНАВА НЕДЕЛА

АРХИВА

484

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza