reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ЈОЧКО МЕЃУ НАЈДОБРИТЕ

  СПОРТ
  Пинг-понг Првиот бодовен турнир за влез во репрезентацијата на Македонија беше масовен, со учество на 48 пингпонгари. Од прилепчаните со на...
 • ОД СТАДИОН НА КРСТ

  СПОРТ
  Историја Крстовден, 27 септември 1992 година беше значаен, оти на две места во градов имаше настани. На стадионот „Гоце Делчев“ се одигра меч...
 • БОЈАЏИЕВА Е НАЈДОБРА ПИОНЕРКА

  СПОРТ
  Атлетика Атлетската федерација на Македонија на свеченост во Скопје ги прогласи најуспешните за годинава. Во категоријата пионерки за на...
 • МАНАПО

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  Пред кодифицирањето на македонскиот литературен јазик и во текстовите кои беа пишувани на македонски, се правеа доста грешки со апстрактн...
 • ВТОРИ ДРАМСКИ ВЕЧЕРИ

  ПЕТКА
  СОУ „Ѓорче Петров“ По вторпат, на иницијатива на драмската секција на СОУ „Ѓорче Петров“, училишната младинска организација и телото Д...
 • НАГРАДИ ЗА ЛИЧНИ ТВОРБИ ЗА СВЕТИ НИКОЛА

  ПЕТКА
  СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Гимназијалците освоија неколку награди на натпреварот за најдобри лични творби, по повод патронот на градот С...
 • БЕЛ ДЕН ЗА ПРВИОТ АРХЕОЛОШКИ ИНФОРМАТОР

  КУЛТУРА
  Здружението Менелај во просториите на Археолошки музеј на Македонија  во Скопје ќе го промовира првиот број на Археолошки информатор, а...
 • ИЗЛОЖБА ОД ДРАГАН ВЕРГОСКИ - АЛПИ

  КУЛТУРА
  Тематската изложба „Ликовни записи, акрил, мотиви, од реката Црна, Вардар и Стоби“ од Драган Вергоски - Алпи ќе биде отворена вторник од 19 ч...
 • НАГРАДИ ЗА ЛИТЕРАТУРНИ ТВОРЦИ

  КУЛТУРА
  Шестмина поети од Клубот на литературни творци се закитија со награди на конкурсот на ЦК „Илјо Антевски - Смок“ од Тетово. Мирјанка Ристе...
 • СЛИКИ ОД МИРЈАНА КРСТЕВА МАСЕТИ

  КУЛТУРА
  „ТИ“ е тематската изложба од Мирјана Крстева - Масети отворена во ликовната галерија на ЦК „Марко Цепенков“. Од суштествено значење се н...
 • ПОЛИТИКАТА ГИ ОСТВАРУВА ФАНТАЗИИТЕ

  ЖИВОТ
  Роди ме мајко, пратеник да бидам Одамна се знае дека работата како народен пратеник била мошне атрактивна, главно поради привилегиите, по...
 • САЛИДА ГО ПРЕДАДЕ ДОМАЌИНЛАКОТ НА ЈОВАНОСКИ

  ПРАЗНИК
  Одбележан празникот Свети Никола И 12-ото издание на одбележувањето на патронот на градот Свети Никола се чествуваше во центарот на градо...
 • КОИ НОВИНАРИ МОЖЕ ДА ГО ПРЕЧЕКОРАТ ОПШТИНСКИОТ ПРАГ?

  АКТУЕЛ
  Се цензурира ли медиумскиот простор во Прилеп - Одделот за односи со јавност на Општина Прилеп побара достава на листа на акредитирани нов...
 • ПРЕТСЕДАТЕЛ Е Д-Р ИЛИЈА ЈОВАНОСКИ?!

  ФОКУС
  На ОО на „Илинден - Слободни демократи“ во 1992 г. - Кој е тогашниот локален лидер на партијата која била опозиција на СДС? Повик за едниство...
 • И КУЧИЊАТА МЕРАКЛИИ ЗА ДРЖАВНА ЦИЦКА

  ФОКУС
  Гладни и изнемоштени шест кучиња, скитници, се наредија пред зградата на локалната самоуправа во потрага по храна. Дали и тие намирисаа „д...
 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ...
 • НИТУ ПАЈАЖИНА ОД ВЛАЧАРНИЦИТЕ

  ОКО
  Неколку влачарници и предилници биле претходница на предилницата Билјана, која пропадна пред две децении. Овие мали работилници со импро...
 • СО 200 КИЛОГРАМИ КРАП ПОРИБЕНО Е ВЕШТАЧКОТО ЕЗЕРО

  ОКО
  Според концесијата, друштвото Мамец пушти во водите 100 килограми подмладок и 100 килограми матица од крап за збогатување на рибниот фонд. - ...
 • НЕДОСТАТОК НА ВИТАМИНОТ Д - РИЗИК

  ОКО
  Недостатокот на Д витаминот  го загрозува здравјето, вели специјалистот за биохемиска анализа Афродита Танеска. Според нејзиното истра...
 • ЛАМПИОНИ ВО ЦЕПЕНКОВ

  ОКО
  Холот во ЦК „Марко Цепенков“ тежи - лежи од детски играчки, елки, лампиони, играчки, новогодишни украси, честитки... Разни снешковци, Дедо М...
loading...

НАЈЧИТАНО ПОСЛЕДНАВА НЕДЕЛА

АРХИВА

483

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza