reklama

reklama

reklama

НАГРАДИ ЗА ПЕТМИНА ЛИТЕРАТИ PDF Печати Е-пошта
Прочитано : 51 пати.
КУЛТУРА
Сабота, 04 Ноември 2017

3 Nagradi za prilepskite literaturni   tvorci

Членовите на Клубот на литературни творци се наградени на конкурсот од Друштвото на просветни работници - литературни творци на Македонија. Со признанија се закитија Снежана Паноска, Живко Карески - Горноселец, Весна Шеремткоска, Тони Павлески и Марија Ѓорѓиоска.

Паноска ја освои третата награда за стихозбирката "Слики од животот", на досието на Карески - Горноселец "легнаа" прва награда за необјавена песна и втора за расказ. Шереметкоска доби лаври, прво место за  необјавен расказ, а Ѓорѓиоска го зазеде второто место за романот "Се врати кај што припаѓаше". Павлески ја освои првата награда за необјавената песна "Црв".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
loading...

НАЈЧИТАНО ПОСЛЕДНАВА НЕДЕЛА

АРХИВА

484

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza