reklama

reklama

reklama

ВО ДОМОТ НА КОНЕСКИ PDF Печати Е-пошта
Прочитано : 31 пати.
ПЕТКА
Сабота, 04 Ноември 2017

ОУ „Климент Охридски

2 Vo kukjata na Koneski

Учениците од ОУ „Климент Охридски“ ја посетија спомен куќата на Блаже Конески. Во Небрегово беа во рамките на Месецот на книгата заедно со учениците од дополнителните секции по македонски јазик од ОУ „Даме Груев“ од Битола и ЦОУ „Ѓорче Петров“ од селото Ропотово. Тие изведоа приредба, посветена на Конески. Рецитираа песни, зборуваа за неговиот живот и творештво и се вклучија во интереактивна работилница во која од стихови од песните на Конески создаваа нови песни: „Од Конески за Конески".

Учениците се запознаа со значењето на Конески и со важноста да се негува јазикот и да се следи примерот на великанот.

Средбата ја реализираа наставничките Билјана Герас, Јулијана Талеска, Соња Кироваков и Ленче Богоевска.

На враќање, гостите од Битола го посетија  ОУ „Климент Охридски". 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

АРХИВА

484

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza