reklama

reklama

reklama

ТИМ СО РЕЗУЛТАТИ PDF Печати Е-пошта
Прочитано : 74 пати.
ПЕТКА
Недела, 26 Ноември 2017

5 SOU Kuzman Josifoski PituСОУ „Кузман Јосифоски - Питу

Средношколките при СОУ „Кузман Јосифоски - Питу“ се закитија со повеќе награди за месецот на книгата, што традиционално го организира Градската библиотека. На литературниот конкурс за најдобра лична творба - расказ, најдобра лична творба-песна и најдобри рецитатори и оваа година постигнаа врвни резултати.

- Групата ученички  работат и творат и постигнуваат голем успех за себе, за училиштето кое го претставуваат и нивните ментори. Прво место - најдобра  лична творба - расказ и припадна на Христина Нунеска - 3 година, второ место за рецитаторот од нашето училиште - Викторија Цветаноска - 3 година, трето место -најдобра лична творба - песна - Михаела Ржаникоска - 3 година под менторство на проф. Соња Мирческа. Трето место - најдобра лична творба - расказ - Тамара Мирческа - 2 година под менторство на проф. Лидија Паноска - информираат од училишетто.

Учениците и менторите  беа наградени со книги, дипломи  и благодарници за учество на литературниот конкурс.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

НАЈНОВИ ВЕСТИ ОД ОВАА КАТЕГОРИЈА:

 

АРХИВА

488

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza