reklama

reklama

reklama

ИЗЛОЖБА ОД ДРАГАН ВЕРГОСКИ - АЛПИ PDF Печати Е-пошта
Прочитано : 34 пати.
КУЛТУРА
Сабота, 23 Декември 2017

Тематската изложба „Ликовни записи, акрил, мотиви, од реката Црна, Вардар и Стоби“ од Драган Вергоски - Алпи ќе биде отворена вторник од 19 часот во галеријата „Борко Лазески“. Делата се создадени меѓу мај  и октомври годинава.

- Изложбата е посветена на мојот професор Борко Лазески, каде што ги научив ликовните техники. Делата се работени на локалитетот Стоби кој што се наоѓа повеѓу двете најголеми реки во Македонија, Вардар и Црна река. Работени се во слободното време, додека главна преокупација ми беше реставрација и конзервација во крстилницата, на подниот мозаик во античкиот локалитет - вели авторот.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

АРХИВА

492

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza