reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • Репертоар на театарот

  КУЛТУРА
  НУЦК,, Марко Цепенков,, Репертоар на театарот Петок, 2 март - 19.30 часот ,, Антица,, Сабота, 3 март- 19.30 часот ,, Калигула,, Недела, 4 март - 12.00 часо...
 • Поетско музичко пладне за патронатот

  КУЛТУРА
  Во Библиотеката Поетско музичко пладне за патронатот Со поетско музичко пладне, Библиотеката го одбележа патрониот празник и 70 години од ...
 • Корејска награда за Крстески

  КУЛТУРА
  Корејска награда за Крстески Карикатуристот Златко Крстески доби награда за карикатура на 20 меѓународен фестивал за цртан филм во Сеул Ко...
 • Книжните икони во Нови Сад

  КУЛТУРА
  Книжните икони во Нови Сад Ретките графички икони од Заводот и Музеј во мај ќе ги види новосадската публика. Во тек се подготовките за изло...
 • Софија Никоска - студент на кралска школа во Шпанија

  КУЛТУРА
  Софија Никоска - студент на кралска школа во Шпанија Виолинистката Софија Никоска стана стипендист на шпанската школа “Escuela Superior de Musica Reina ...
 • НЕ ДРАПАЈ КОЛЧИШТА

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  НЕ ДРАПАЈ КОЛЧИШТА Глаголот ДРАПА е многу често употребуван од нашиве луѓе. Во Прилеп, посебно. Има неколку значења тој збор. Прво, означува...
 • Сурати под Маркукуле

  ПРАЗНИК
  Сурати под Маркукуле Карневалска магија со дожд го плискаше Прилеп на булеварот за традиционалниот карневал “Прочка” за Поклади и годин...
 • ИТАЛИЈАНСКО ШТЕДЕЊЕ НА УЛИЧНИТЕ ЛАМБИ

  ПУЛС
  ИТАЛИЈАНСКО ШТЕДЕЊЕ НА УЛИЧНИТЕ ЛАМБИ Тоа што Прилеп е меѓу првите општини која пред седум години инсталира седум илјади штедливи улични ...
 • Богатство идеи за денот на идеи

  ПУЛС
  Богатство идеи за денот на идеи “Ден на идеи - Идеа плус за подобар Прилеп” организира вторпат денеска локалната самоуправа. Граѓаните ќе ...
 • Тутунарите тријат раце

  ПУЛС
  Пред новата сезона Тутунарите тријат раце Расте интересот за тутунопроизводство поради повисоките цени Во финишот на откупната кампања ...
 • ЃУБРЕТО Е РУДНИК ЗА ПАРИ

  ИНТЕРВЈУ
  Златко Ристески, директор на ЈКП Комуналец ЃУБРЕТО Е РУДНИК ЗА ПАРИ  Пред избор на технологијата за “фабриката за отпад”  Ќе исчезн...
 • Штавичанец потонал со Титаник

  АКТУЕЛ
  Ексклузивно Штавичанец потонал со Титаник Првото и последно патување на Аце Малинкоски за Америка завршило во “сините гробишта” Преку ...
 • И Полјаци ќе шијат во Прилеп

  БИЗНИС
  И Полјаци ќе шијат во Прилеп Претставници на фирмата Фалкон од полскит град Шчечин, по препорака на Агенцијата за странски инвестиции на М...
 • ПРОГЛАСУВАЊЕ НА НАЈДОБРИТЕ БИЗНИСМЕНИ НА ГАЛА ВЕЧЕР

  БИЗНИС
  Наскоро избор на бизнис на годината за 2011 ПРОГЛАСУВАЊЕ НА НАЈДОБРИТЕ БИЗНИСМЕНИ НА ГАЛА ВЕЧЕР Се токми изборот на бизнис на годината. Мани...

АРХИВА

488

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza