reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • "КРПЕН ЖИВОТ", "НА ДВА СТОЛА" И "ВОЛШЕБНИКОТ ОД ОЗ" ВО АВСТРАЛИЈА

  КУЛТУРА
  Бел ден за програмите на културните институции годинава Културните институции од градот добијаа виза од Министерството за култура за год...
 • САМАРОТ НЕ ГО БОЛИ

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  Се случуваат понекогаш некои настани кои штом ќе се видат, ќе се чујат или ќе се прочитаат, веднаш предизвикуваат револт. Еве, овојпат, ни се ...
 • БЛУЗ ЗА ДУША, ОД ДУША

  ЖИВОТ
  - Импровизацијата е убавината - Како африканските берачи на памук во  САД, Прилеп со тутунарите е роден за блуз - Финансиски минус и "душе...
 • ПРАТЕНИКОТ ДАМЕСКИ ПО КРСТОТ ВО ОХРИД

  ПРАЗНИК
  "Со фрлањето во осветените води во Охридското Езеро на Богојавление во Охрид, ми се исполни голема христијанска желба, која тлееше во мене м...
 • СРЕЌАТА КАЈ АЛЕКСАНДАР "МАКЕДОНСКИ"

  ПРАЗНИК
  Втора година, Александар Велјаноски (25) го фаќа светиот крст кој се фрла во спомен на Христовото крштевање, а по кој скокнаа 83 верници. Возбу...
 • ПРИЛЕПСКИОТ "ПЛАОШНИК" ЌЕ СЕ ОСВЕТУВА НА 8 АВГУСТ

  ПРАЗНИК
  Седмата донаторска конференција и акција саботно кафе и чај за Света Петка - Донирани осум милиони денари, а се очекува уште еден милион На...
 • ТЕНДЕР ПРОТИВ АЕРОЗАГАДЕНОСТ

  ПУЛС
  Локалните власти ќе распишат тендер за избор на фирма која ќе го измери загадувањето на воздухот, бучавата, квалитетот на површинските вод...
 • СТОКМЕНИ ВАГИТЕ ВО МОНОПОЛОТ

  ПУЛС
  - Ќе се преземи и плати сиот род од кооперантите "Тутунскиот комбинат ќе го преземе и во законскиот рок ќе им го исплати ланскиот род на туту...
 • ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО И МИНЕРАЛИТЕ ЌЕ СЕ ИСПРЕПЛЕТАТ

  ПУЛС
  На повидок македонско - казахстанска бизнис соработка - Бизнисмен од Казахстан заинтересиран за производството на Витаминка - ИЗИС ќе изр...
 • ЕКОЛОГИЈА И ПАРИ ОД ЃУБРЕ

  ИНТЕРВЈУ
  Златко Ристески - директор на ЈКП Комуналец - Со поставувањето на европски модел, Прилеп е лидер во управување со отпадот во земјава  - Па...
 • СТАРИ И МЛАДИ НА РАБОТА СО ДРЖАВНИ ПАРИ

  АКТУЕЛ
  Државата определи субвенции за вработување на ранливите категории  граѓани. Распишан е оглас за субвенционирање на вработувања од шест...
 • СЕ КРЕВА СЕРВИС ЗА ПНЕВМАТИЦИ

  АКТУЕЛ
  Фирмата Мотоцентар стави камен темелник на сервисно - продажен центар за гуми од регионален карактер во близина на пумпата на Лук Оил. Спор...
 • КЛИМА НА ГОЛЕМО СЕМЕЈСТВО

  БИЗНИС
  Конфекција Баки Комерц Успешно работи веќе 17 години конфекцијата Баки комерц со 55 вработени на Благица Макреска. А во таа работна средина ...
 • НАСЛОВНА БРОЈ 289

  НАСЛОВНИ
  ...
 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ...
 • ДИЛИЖАНСА ПОД МАРКУКУЛЕ

  ОКО
  Според пејзажот од фотографијава, скоро секој може да се прелаже дека станува збор за сцена од вестерн филм. Впрегнат пајтон со два црни коњ...
 • КРИВОГАШТАНСКА НОВА ГОДИНА

  ОКО
  Свадбената чеза со зет и невеста продефилира низ Кривогаштани во знак на одржување на духот на традицијата за празникот Василица. Адетот с...
 • ВЕСЕЛИ ЛИЦА ЗА ВАСИЛИЦА

  ОКО
  Според адетот, за Василица, во секој дом се врти мазник со паричка. На тој што ќе му падне парето, цела година ќе го следи среќа. Асоцијацијат...
 • ОЧЕКУВАЊЕ ДАТУМ

  СПОРТ
  Жито Прилеп Приближува времето за старт на подготовките на женскиот суперлигаш Жито Прилеп. Засега нема датум за прв собир. Се очекува одл...
 • УСПЕСИ ВО СКОПЈЕ

  СПОРТ
  Шах Прилепчаните се покажаа на Божикниот турнир Карпош во Скопје. Во конкуренција на професионалци, меѓу 50 учесници, најдобар пласман имаш...

АРХИВА

488

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza