reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • КАТАТА ЗА МЕДАЛ ИМА ДУША

  СПОРТ
  Зенит ја избра каратистката Пулексенија Јованоска за најдобар спортист за 2014 Таму се пронајдов со концентрација, стабилност и техника -ве...
 • ВО ЧЕСТ НА БЛАЖЕ КОНЕСКИ

  ПЕТКА
                          Небрегово на 19 декември својот празник го слави за името и делото на Блаже Конески...
 • НАД ДРЖАВНИТЕ ВРСНИЦИ

  ПЕТКА
  ОУ "Блаже Конески" Третоодделенците од ОУ "Блаже Конески" покажаа резултати над оние на државно ниво при проценката на јазичната и математи...
 • ВО ПОТРАГА ПО НОВИ ЗНАЕЊА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО

  ПЕТКА
  Наставници од ОУ "Кире Гаврилоски", "Кочо Рацин" и "Климент Охридски" и најбројните од "Гоце Делчев" беа меѓу 500 учесници на првата Едуконферен...
 • ШАНСА НА АМБИЦИЗНИОТ УЧЕНИК ДА "ГРАБНЕ" 3000 ЕВРА

  ПЕТКА
  СОУ "Ристе Ристески - Ричко" Кога знаењето е основна алатка за успех, не запира Ѓорѓи Сиракоски од СОУ "Ристе Ристески - Ричко". Со свој бизнис...
 • ПРИЛЕПЧАНЕЦ СТАНАЛ "БИТОЛСКИ БЕРБЕР"

  ПЕТКА
  Прилепчанецот Мартин Тренески, солиста во средното музичко училиште во Битола ја одигра главната улога "ФИГАРО" (бербер) во операта "Средно...
 • БЕСЕДА ЗА ТОЛЕ ПАША

  КУЛТУРА
  В недела Со панихида,  пригодна културно уметничка програма и забава, културниот центар "Калеш Анѓа" во Крушевица, Мариово ќе одбележи 111 ...
 • ГРАФИКИ ОД КОЛОНИЈАТА МАКЕДОНСКИ БРОД

  КУЛТУРА
  Во галеријата на ЦК "Марко Цепенков" Изложба од 27 графики од меѓународната ликовна графичка колонија - Македонски брод ќе биде отворена веч...
 • НОВИ КНИГИ, МАНИФЕСТАЦИИ, ОБУКИ...

  КУЛТУРА
  Библиотеката годинава "Со околу пет - шест милиони денари библиотеката ќе реализира обемна програма за задоволување на барањата на корисн...
 • ШТО Е ТОА БРЛОГ?

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  Се емитува народна приказна на некоја од нашите телевизии. Слушнавме збор што ретко се среќава. Во приказната, некој човек продава сливи, но...
 • ЛЕЈДИ ГАГА И ПРЕТСЕДАТЕЛ

  ПУЛС
    Анкета - Соништата на прилепчани Сé додека сонуваме, било со затворени или со отворени очи, живееме. Што е човекот, ако не гледа во иднин...
 • ЧАСОВНИЦИ ВО ГУМИ

  ЖИВОТ
  Валкан занает за чист леб Повеќе од две децении вулканизерот Гоце Ристески (44) секојдневно води битка да го скорти воздухот и да го задржи в...
 • БРИТАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА НОВИ ВИДИЦИ

  ПУЛС
  СОУ "Кузман Јосифоски - Питу"            СОУ "Кузман Јосифоски - Питу", во склоп на програмата Еразмус+, преку доделе...
 • НА ШТРЕК ОД ПРЕТСТОЈНОТО НЕВРЕМЕ

  АКТУЕЛ
  Поради невремето кое се очекува регионов да го зафати денеска, локалните власти имаа координативен состанок на иницијатива на Центарот за ...
 • ПРИЛЕПСКО ДЕТЕ СО ЗАПАДНОНИЛСКА ТРЕСКА

  АКТУЕЛ
  Во болницата во Скопје Институтот за јавно здравје на Македонија информира дека на Клиниката за детски болести во Скопје е хоспитализира...
 • УНИКАТЕН ИЗБОР НА БЕБЕШКА ОПРЕМА

  БИЗНИС
  Бебе Мол Зоран Мрчески (31) е новајлија во бизнис водите со сопствен  дуќан "Бебе Мол", специјализиран за бебешка опрема. Заслужна за негов...

АРХИВА

488

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza