reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ХУМАНОСТА НА ДЕЛО

  ПЕТКА
  И најмалите и малку поголемите покажа хуманост, помагајќи му на разни начини на населението од поплавените подрачја. Гимназијалците со про...
 • ДВЕ ВО ЕДНО ЗА ХУМАНОСТ

  ПЕТКА
  СОУ "Орде Чопела" Под водство на младинската, учениците од СОУ "Орде Чопела" ги поврзаа традиционалниот празник Св. Трифун и интернационалн...
 • ДА СЕ НАДМИНЕ РЕКОРДОТ

  ПЕТКА
  ОУ "Рампо Левката" Од најмало до најголемо, учениците од ОУ "Рампо Левката" собираа пластични шишиња. Имаат аспирации да ја поттикнат еко св...
 • СО ЉУБОВ ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ

  ПЕТКА
  ОУ "Кире Гаврилоски - Јане" Четвртоодделенците од ОУ "Кире Гаврилоски - Јане", инспирирани од празникот Св. Валентин, подаруваа малку внимани...
 • МУЗИКА И ПОЕЗИЈА - ФОЛКЛОРОТ НЕ Е МРТОВ

  ПЕТКА
  Гимназија "Мирче Ацев" Драма, рецитали, песни и ора, кои сведочат за пријателство, љубов, музика, поезија и традиција, приредија гимназијалц...
 • Репертоар на Кино Мис Стон

  КУЛТУРА
  ...
 • ПРИЛЕПСКИТЕ УМЕТНИЦИ НА ИЗЛОЖБА НА ДЛУМ

  КУЛТУРА
  Седуммина прилепски автори се претставуваат на годишната изложба на ДЛУМ во Скопје. Со дела изработени последните години изложуваат, Тони ...
 • ИНСПИРАЦИЈАТА СЕ КРИЕ ВО СЕКОЈ АГОЛ

  КУЛТУРА
  Адриана Јованоска, уметник која живее и работи во Софија, Бугарија Адриана Јованоска е млада, талентирана и веќе докажана уметница која жи...
 • ПОДАРОЦИ ЗА РОДЕНДЕНОТ

  КУЛТУРА
  Во елемент, онака како што умеат, актерите на ансамблот на театарот ја прославија 65 годишнината од формирањето, но и стоттата изведба на пре...
 • ИСПОМЕШАНИ ЗНАЧЕЊА

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  Контактна емисија на една наша телевизија. Темата на разговорот е нешто во врска со терористичкиот напад во Париз извршен од екстремистичк...
 • ЦЕНТАР ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ

  ПУЛС
  Со помош на УНИЦЕФ Со поддршка на УНИЦЕФ ќе се отвори Центар за ран детски развој. На средбата меѓу  градоначалникот Марјан Ристески и Б...
 • НА ДОФАТ ПО ТРИ ИЛЈАДИ ЕВРА

  ПУЛС
  За активните баратели на работа Најповолната и најбарана мерка за невработените лица за добивање на грантови е повторно актуелна.  До 10 ...
 • ТИНЕКС ЌЕ ГРАДИ МАРКЕТ СО ПОДЗЕМНА ГАРАЖА, ПРИЗЕМЈЕ И КАТ

  ПУЛС
  На местото на пазарот за сирење Компанијата Тинекс со потпишување на договор го официјализира купувањето на плацот за маркет во центарот. ...
 • ИНФРАСТРУКТУРА ЗА РАЗВОЈ

  ФОКУС
  Општина Кривогаштани со најамбициозен буџет Подобрување на инфраструктурата како услов за економски развој е акцентот кој ќе биде ставе...
 • ТУТУН НЕМА НИ ЗА ЛЕК

  АКТУЕЛ
  При крај е откупот - Првиот тутунар, Данчо Милески, бара итна распределба на субвенциите, да им се олесни на тутунарите пред новата произво...
 • ОД КИРАЏИЈА ДО СИНЏИР НА МАРКЕТИ

  БИЗНИС
  Касуци Фирмата за трговија на големо и мало за прехранбени продукти и пијалоци, Касуци, во бизнис водите е веќе 22 години. Сопственикот Гоце ...
 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ...
 • СПОМЕНИТЕ НА ЕДНА СЛИКА

  ОКО
  Велат, некогаш Стара чаршија била рамна со венециската по "убајна" и по број на занаети. Една слика 1000 зборови! Истопорени дуќани на разни за...
 • ДВЕ ВО ЕДНО ВО ГРАДЕЖНИШТВОТО

  ОКО
  Две децении Теракота Точно 20 години нижат деловни успеси ортаците Гордан Бошкоски и Коста Тошески со фирмата Теракота. Годишнината од наг...
 • ГРАДОНАЧАЛНИКОТ РИСТЕСКИ - ДОМАЌИН В ГОДИНА

  ОКО
  Поглаварот Стефан ги благослови бакалите Традиционално во црквата "Свето Благовештение", трговците го одбележаа денот на бакалите, празни...

АРХИВА

488

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza