reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ...
 • СПОМЕНИТЕ НА ЕДНА СЛИКА

  ОКО
  Велат, некогаш Стара чаршија била рамна со венециската по „убајна“ и по број на занаети. Една слика 1000 зборови! Истопорени дуќани на разни...
 • ПРАТЕНИКОТ ХАРИ - ФОТОРЕПОРТЕР

  ОКО
  Кога ќе се најде фото репортерот во неповолна позиција за фотка на премиерот Зоран Заев, тогаш на сцената стапуваат дури и пратениците. Го ...
 • ГРАЃАНИТЕ НА ШТРЕК - КУЧИЊАТА ОТРУЕНИ

  ОКО
  Мрачната атмосфера што се создаде дека кучињата, скитници, се сериозна опасност по безбедноста на граѓаните однесе најмалку уште една жрт...
 • ЗАЛИВСКАТА ВОЈНА ЈА СПРЕЧИ ТУРНЕЈАТА

  СПОРТ
  Историја Според праксата на големите клубови, зимата 1991 година екипата на Победа имаше план за турнеја во Турција. Се беше подготвено од Уп...
 • НОВИ ОЛИМПИСКИ НАДЕЖИ

  СПОРТ
  Карате За разлика од порано, поретко добиваме известувања за врвни резултати во каратето. Затоа секој успех е значаен кон враќањето на ста...
 • ВЕТЕРАНОТ ТРЕТ ВО КОРЧА

  СПОРТ
  Параглајдерство Има спортисти на кои возраста не им е хендикеп, туку предност. Искусниот параглајдерист Миле Јованоски, ветеран, не се зад...
 • ВТОРО МЕСТО ЗА ТАЛЕСКИ

  СПОРТ
  Стрелаштво Во Центарот за социјални грижи се одржа Национален турнир со воздушна пушка, организиран од ИПА - Прилеп, со поддршка на СК Стре...
 • НЕМИРЕН ОДМОР ВО ПОБЕДА

  СПОРТ
  Фудбал: Како никогаш досега - По неофицијалните, следеа официјални информации со деманти Победа важи за клуб без големи потреси (барем та...
 • ТРИ ЕРАЗМУС + ПРОЕКТИ ВО ОУ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

  ПЕТКА
  ОУ „Гоце Делчев“ реализира трите проекти со одобрени грантови од Еразмус+ програмата на Европска комисија. Првата транснационална сред...
 • ПРВО ИСКУСТВО ВО ТРОГЕН

  ПЕТКА
  СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Првпат учениците од гиминазијата „Мирче Ацев“ беа вклучени во проектот за размена на искуства во Детското с...
 • КИФЛИ ОД ДЕТСКИ РАЧИЊА

  ПЕТКА
  ОУ „Климент Охридски“ Во рамките на меѓуучилишната соработка, учениците од 2-4 одделение  од ОУ „Климент Охридски“ го посетија СОУ „О...
 • КРСТЕСКИ ИЗЛОЖУВА ВО ЈАПОНИЈА

  КУЛТУРА
  Визуелниот уметник Златко Крстески како единствен претставник од Македонија се претставува на меѓународниот фестивал ,,The Best cartoons of Nippon,, в...
 • МАРЈАН СТОЈАНОСКИ ПРЕД КИЧЕВЧАНИ

  КУЛТУРА
  Нашиот уметник Марјан Стојаноски се претстави пред кичевчани со тематската изложба „Феникс“. На увид се 10 негови дела - скулптури во мета...
 • ТРИ ЧАСА 40 АКТЕРИ ЌЕ ИГРААТ „КЛЕТНИЦИ“

  КУЛТУРА
  Вечерва премиера Ансамблот на театарот вечерва од 19.30 часот премиерно ќе ја изведе претставата „Клетници“ од Виктор Иго, во режија на Ма...
 • Е, ЈАЗИКУ БРАТЕ!

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  Во некое одамнешно време, во времето на Југославија, на некоја српска телевизија, постоеше емисија со наслов: "О, језику роде"! Се зборуваше з...
 • ЦВЕЌЕ ЗА ДАМЕ ГРУЕВ ВО СМИЛЕВО

  ПУЛС
  За 111 годиншнината На 23 декември се навршија 111 години од загинувањето на великанот на ВМРО, Дамјан Груев. Се одржа панихида во чест на рево...
 • КИРЕ СПИРКОСКИ Е НОВИОТ КОМАНДИР НА ПОЛИЦИСКАТА СТАНИЦА

  ПУЛС
  Кире Спиркоски е избран за нов командир на Полициската станица од општа надлежност во Прилеп, на местото на досегашниот Александар Стојано...
 • ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

  ПУЛС
  Традиционалната поддршка на ранливите групи одамна се негува во Прилепската пиварница. И годинава се одржува континуитет во грижата за д...
 • РИЏАТА ЗАМИНА ВО ПЕНЗИЈА, НО ЌЕ ФОРМИРА" БИЗНИС АНГЕЛИ"

  ЖИВОТ
  Ристо Најдоски, извршниот директор на Регионалната стопанска комора во Прилеп, замина во пензија. Тој 19 години беше душа и срце на бизнис с...

АРХИВА

492

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza