reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ...
 • ПАРКИНГ И ПЛОЧНИК

  ОКО
  Некогаш денешниот плочник бил функционален. Бројните градби , паркингот го стеснувале просторот за шетање на пешаците. Хотел Јадран, хоте...
 • АСОЛЕН МУАБЕТ

  ОКО
  - О,о,о! - Окнал, шо е! - Нишо, само така. - Ебаго де, само така, вчерашен ми си. - Мооре, чоек уста да не отвори. - Абе отвори, ама да не заборајш да ...
 • ТРЕТА СРЕЌА ЗА АЛЕКСАНДАР

  ОКО
  Александар Велјаноски прв стигна до Светиот Крст. Тој беше најсреќен меѓу стотината учесници кои скокнаа во водите на базенот на хотел Са...
 • ВОДОПАД ОД 18 МЕТРИ ВО БРНИК

  ОКО
  Живописната долина го надополнува пејзажот со водопадот кој претставува реткост за мариовските краишта, во кој водата слободно паѓа од 18 ...
 • КИРОСКИ Е ПРВ ЧОВЕК

  СПОРТ
  Шах Шаховскиот клуб Прилеп го одржа Редовното собрание на кое е избрано ново раководство. Претседател е ИМ Тони Кироски, а покрај него во У...
 • АМЕРИКАНЦИ ВО САЛАТА „МАКЕДОНИЈА“

  СПОРТ
  Историја Ретки се големите кошаркарски настани во градов, а еден од нив се случи на 23 мај 1982 година. Во салата „Македонија“ се одигра меѓун...
 • ПРИЛЕПСКИ ТРЕНЕРИ ВО ЗАГРЕБ И ВАРАЖДИН

  СПОРТ
  Ракомет: Европското првенство не се пропушта - На трибините беа Соколески и Петлески Најголемиот спортски настан деновиве, Европското ра...
 • ПРВА ЖЕНА ДИРЕКТОР НА ПОБЕДА

  СПОРТ
  Ирена Јакимоска Откако била прифатена оставката на Гоце Инглилизов, според одлуката на Бордот на директори на Победа, за вршител на должн...
 • ВЕРВЕРИЧКА

  ПЕТКА
  Верверичке мила со бистра глава нозете ти се кратки очите твој се слатки опашката многу ѕверови лажи животот ти го пази.   По дрвата го...
 • ЗИМСКИ РАДОСТИ НА ШАПКА

  ПЕТКА
  И годинава многу ученици уживаа во снегот на Попова Шапка. Проектот „Зимски камп 2018“ организиран традиционално од Детската амбасада за с...
 • КАБИНЕТ ПО БИОЛОГИЈА СО ГЕРМАНСКА ДОНАЦИЈА

  ПЕТКА
  СОУ „Ѓорче Петров“ Учениците од СОУ „Ѓорче Петров“ часовите по биологија ќе ги изведуваат во кабинет со сите нагледни средства. Опрему...
 • ФОРМИРАН ДЕТСКИ ХОР СВ. ПЕТКА

  ПЕТКА
  Формиран е детски црковен хор Св. Петка, кој на младите дечиња ќе им понуди развивање на музичките способности, како музички внатрешен слу...
 • Репертоар на театарот „Војдан Чернодрински“

  КУЛТУРА
  26 јануари 2018 - 19.30 ч. - „Клетници“ од Виктор Иго, режија Мартин Кочовски 30 јануари 2018 - 19.30 ч. - „Ништо без  Трифолио“ од Русомир Богда...
 • ПРИЛЕПСКИ АВТОРИ ВО ТРКАТА ЗА „РОМАН НА ГОДИНАТА“

  КУЛТУРА
  Романи од двајца прилепски автори се во трка за наградата „Роман на годината“ на фондацијата „Славко Јаневски“. Во конкуренција од 26 ром...
 • ИЗЛОЖБА НА ДЕЛА ОД КОЛОНИЈАТА ДРЕН

  КУЛТУРА
  Од денес во ликовната галерија на ЦК „Марко Цепенков“ ќе биде поставена изложба на делата од ликовната колонија Дрен. На јаве се 20 дела од ...
 • БИБЛИОГРАФИЈА ЗА КОЛЕ ЧАШУЛЕ

  КУЛТУРА
  „Библиографија за Коле Чашуле“ е насловот на новата публикација на градската библиотека, што е водич за натамошни истражувања за делото ...
 • ВЕСНА ШЕРЕМЕТКОСКА СО „ПОД ПРЕВЕЗОТ НА ДУШАТА“

  КУЛТУРА
  Поетски изблик „Под превезот на душата“ е поетската соната од поетесата Весна Шереметкоска, во која се пренесени можни и неможни траги...
 • ЧЕСТИЦА (ЧЕСТИЧКА) ИЛИ ЧАСТИЦА (ЧАСТИЧКА)

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  Чуден народ сме ние македонците. Употребуваме многу туѓи зборови (обично српски). Некогаш не знаеме дека не се наши, а понекогаш мислиме дек...
 • МАРУЛ ВО „МАТИЧНИТЕ“ КНИГИ (2)

  ПУЛС
  Фељтон: Белешките на Томе Велјановски - Прилепчанецот Томе Вељановски кој живее во Гетеборг во Шведска, долги години е хроничар на време...

АРХИВА

488

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza