reklama

reklama

reklama

ПРОСТОРИЈА ЗА МЕДИЈАЦИЈА И БЕЗБЕДНА СРЕДИНА PDF Печати Е-пошта
Прочитано : 226 пати.
ПЕТКА
Сабота, 28 Февруари 2015

СОУ "Ѓорче Петров"

direktorot-Dimoski-go-objasnuva-proektot-za-bezbedna-ucilisna-sredinaВо СОУ "Ѓорче Петров" навратија претставници на ОБСЕ и од тимот за безбедни училишта да осигураат услови во кои учениците ќе растат, ќе се развиваат и ќе учат во хармонична и безбедна средина. Директорот Дејан Димоски, заедно со колегите и учениците го презентираа почнатиот проект.

- Првин е детето да ја знае разликата меѓу доброто и злото, а едукаторот го подучува детето да не го замени доброто со неактивност, а злото со активност, оти здравата и безбедната средина е императив за здрави и среќни деца. Политиката на јакнење на капацитетите на вработените за да можат поефикасно да се справат со секој предизвик, ја наметнува потребата постојано да се работи со учениците, наставниците, родителите и стручните служби - вели Димоски.

Во рамките на проектот, се подготвува просторија за учениците и наставниците тимот за безбедни училишта, која ќе послужи и како центар за медијација меѓу врсниците.

- Задоволни сме од контактите со ОБСЕ. Проектот ќе обезбеди подобрување на работната клима, намалување на секаков вид насилство, како и подобрување на односите меѓу сите субјекти во училиштето - додаде директорот.

При дискусијата беа споделени и идеи за кои и двете страни се сретнаа со исто мислење и интерес, а од ОБСЕ ветија безрезервна помош во нејзиното опремување.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

НАЈНОВИ ВЕСТИ ОД ОВАА КАТЕГОРИЈА:

 

АРХИВА

488

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza