reklama

reklama

reklama

МОНТИРАЊЕ ЛЕТНА ЧИТАЛНА PDF Печати Е-пошта
Прочитано : 69 пати.
Сабота, 11 Ноември 2017

Утре ќе се одржи еднодневна работилница насловена Монтирање на летна читална, наменета за студенти по архитектура и дизајн за стекнување на  вештини со мануелна работа со дрво. Урбаната интервенција од дрво ќе ги вклучи и жителите во средување на дворот на Центарот за култура.

Интервенцијатаа пледира да ги предизвика младите да се вклучат во облагородување на јавниот простор и од внатрешноста на објектот (читање книги, претстави, работилници) да ги насочи кон отворениот простор, кој може да служи како сценографија за театарски претстави.

- Игривиот и динамичен дизајн е привлечен за децата од најмали нозе за создавање на врска со Центарот за култура како важна институција -  велат организаторите  од МЕЛЕЕМ.

Архитект на проектот е Сара Симоска, а  работилницата е финансирана од Министерството за култура.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

492

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza