reklama

reklama

reklama

ЧУВАР НА КОРЕНИТЕ PDF Печати Е-пошта
Прочитано : 77 пати.
Сабота, 02 Септември 2017

10 години „Мајка традиција

2 Gradonacalnikot Risteski na   proslavata na Majka tradicija

Здружението „Мајка – традиција“ веќе една деценија е чувар на корените. Според вековната традиција, пренесувана од колено на колено, за жените од асоцијацијата, христијанските празници имаат посебна тежина. Подготвуваат за празниците како што правеле нивните баби, прабаби. Раритетни експонати чуваат со години како своевиден приказ за минатото. Љубица Петреска со многу жар се грижи да учествуваат во сите манифестации кои се огледало на градот.

На 10-тиот роденднен на "Мајка - традиција", гости им беа најмладите членови од КУД Моминок, пеачката група "Пенка Котеска", како и неколку поетеси од градов.

Посетителите уживаа и во слатко-благо, во препознатливите специјалитети кои ги будат емоциите од детството. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

484

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza