reklama

reklama

reklama

КИФЛИ ОД ДЕТСКИ РАЧИЊА PDF Печати Е-пошта
Прочитано : 71 пати.
Недела, 31 Декември 2017

ОУ „Климент Охридски“

2 Racinja vo testo - ucenicite od OU     Kli Ohridski

Во рамките на меѓуучилишната соработка, учениците од 2-4 одделение  од ОУ „Климент Охридски“ го посетија СОУ „Орде Чопела“. Вторачињата кои претходно со нивната наставничка научија како се прави леб и бели печива и подготвија вкусни кифлички во нивната училница, решија да ја посетат пекарницата Детелинка, која работи во склоп на СОУ "Орде Чопела" и да видат како во пекарница се подготвува леб и бели печива.

- Мајсторот Пеце им покажа по ред на малите љубопитни главчиња кои постојано прашуваа. Средбата - соработка помеѓу двете училишта - помина возбудливо. Децата добија покана повторно да бидат гости во ова училиште - вели наставничка Гордана Стојаноска.

Во СОУ "Орде Чопела" нивни домаќини биле професорките Анита Галеска и Василка Митреска.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

483

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza