reklama

reklama

reklama

СКОК ПРЕКУ 175 САНТИМЕТРИ PDF Печати Е-пошта
Прочитано : 58 пати.
Сабота, 02 Септември 2017

Историја

Прилепската атлетика има рекорд ненадминат 64 години. Го поставил некогашниот голман на Победа, Веселин Веледериќ Тофоски. кој бил сестран спортист, а се занимавал и со атлетика. Четирипати скокнал во височина над 175 см. Двапати прескокнал за време на студиите на ФФК во Белград, во 1953 и 1954 година. Резултатот го повторил како член на АК Работнички на митинг во Скопје во 1954 година. По година - две, истсот скокнал во кругот на прилепскиот гарнизон, на денот на пуштањето во употреба на спортскиот комплекс.

Скоковите биле изведени со американската техника "стредл".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

484

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza